burger

Віцепрем’єрка Ірина Верещук зустрілася з Бюро Центрального агентства з розшуку

Опубліковано 1 Березня 2024 року, о 17:23

Робоча зустріч відбулася у будівлі Кабінету Міністрів. Бюро Центрального агентства з розшуку представляв його очільник Душан Вуяшанін.

Сторони обговорили питання вдосконалення механізмів обміну інформацією між Бюро Центрального агентства з розшуку (ЦАР) та Національним інформаційним бюро України (НІБ). Зокрема, для підтвердження місця перебування наших полонених захисників та незаконно депортованих українців, в тому числі дітей. Це потрібно для передачі даних до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та подальшого повернення таких осіб додому.

Зазначимо, що згідно з рішенням Уряду на Коордштаб покладено повноваження зі звільнення цивільних осіб, яких незаконно утримує рф. Також до завдань Коордштабу тепер входитиме сприяння діяльності, що пов’язана з поверненням депортованих державою-агресором цивільних осіб.

«Маємо повернути всіх наших людей. Як військовополонених, так і цивільних. Для цього ми будемо робити все, що залежить від нас», – наголосила під час обговорення Ірина Верещук.

Також представники Бюро ЦАР зауважили про значне покращення взаємодії з Національним інформаційним бюро України.

Нагадаємо, що обмін інформацією між НІБ та Бюро ЦАР здійснюється на підставі Женевських конвенцій про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року та Закону України «Про оборону України».