burger

Відбулося засідання Українсько-Польської Міжурядової Комісії

Опубліковано 11 Березня 2024 року, о 19:18

У Львові пройшло засідання Українсько-Польської Міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва.

Українську делегацію очолювала Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Делегацію Польщі очолив Міністр економічного розвитку і технологій Республіки Польща Кшиштоф Гетьман.

Учасники обговорили співробітництво у сферах торгівлі та інвестицій, енергетики, охорони навколишнього середовища, сільського господарства, транспорту та інфраструктури, у кредитному секторі та митній сфері, оборонної промисловості, ветеранської політики тощо.

Учасники засідання розглянули стан та умови реалізації проєкту будівництва нафтопроводу Броди – Адамово та підтвердили стратегічне значення Проєкту для зміцнення енергетичної безпеки України та Польщі, а також інших країн регіону.

Крім того, за результатами засідання було досягнуто домовленості щодо модернізації пункту пропуску «Шегині».

Ірина Верещук подякувала присутнім за спільну роботу та висловила надію, що Комісія стане одним із майданчиків активізації співпраці між Україною та Республікою Польща.

«Впевнена, що всі домовленості, досягнуті за результатами нашого засідання, будуть впроваджені та матимуть значний вплив на подальший розвиток взаємовигідного економічного співробітництва між нашими країнами», – підсумувала Віцепрем’єрка.