burger

Маємо невідкладно вжити заходів щодо виплат зарплатні працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл Харківщини

Опубліковано 14 Березня 2024 року, о 11:47

На цьому наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук на нараді під її головуванням. Засідання стосувалося питання фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які утворені Харківською облрадою та мають дошкільні групи.

У засіданні взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінфіну, Північно-східного офісу Держаудитслужби, Харківської ОВА та інші.

Присутні розглянули проблему невиплати заробітної плати працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл Харківської області.

Зазначимо, що у таких закладах навчаються діти з особливими освітніми потребами.

Проблема виникла зокрема через відсутність чітко визначеного джерела видатків, із якого здійснювалося б фінансування заробітних плат працівників зазначених вище закладів.

Водночас, за офіційною інформацією Мінфіну, фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які мають дошкільні групи, може здійснюватися з обласного бюджету за наявності відповідної програми.

Тому Віцепрем’єрка доручила представникам Харківської ОВА невідкладно врегулювати це питання, щоб працівники таких закладів якнайшвидше отримали свою зарплатню.

«В обласному бюджеті закладені кошти на такі виплати. Люди чесно відпрацювали, але не отримали зароблені гроші через недбалість чиновників. Це неприпустимо. Ми негайно повинні це виправити», – наголосила Ірина Верещук.