burger

У київській школі пройшов мистецький захід до 10-річчя Кримського спротиву

Опубліковано 18 Березня 2024 року, о 18:17

В одній із київських шкіл Шевченківського району в межах інформаційної кампанії Мінреінтеграції відбулася мистецька виставка до десятої річниці спротиву окупації Криму. У заході взяли участь школярі, які вимушено покинули півострів через його окупацію.

На виставці діти презентували свої малюнки з пейзажами Криму. На зустріч був запрошений дитячий спортивний ансамбль та гості, які пов’язані з історією півострова.

Представниця громадської спілки «Інститут розвитку кримськотатарської мови» Севіла Караєва поділилася зі школярами власною історією боротьби під час окупації та розповіла про важливість підтримки людей на окупованих територіях сьогодні.

Ще одна гостя – кримськотатарська дизайнерка Леніє Ібрагімова – презентувала дітям національні костюми, які вишиває самостійно, і розповіла про їхню символіку у кримськотатарській культурі.

Завершився захід презентацією традиційних видів кримськотатарського орнаменту, яким раніше оздоблювали різноманітні предмети побуту. Він складається з багатої системи символів і є найдавнішим досягненням культури кримських татар.