burger

Палата представників Конгресу США засудила незаконне викрадення росією українських дітей

Опубліковано 21 Березня 2024 року, о 12:10

Ухвалено відповідну двопартійну резолюцію. Про це повідомив Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму Telagram-каналі.

Зокрема, резолюція констатує, що:

1. Влада рф під керівництвом путіна є відповідальною за протиправне та незаконне викрадення дітей з України. Такі дії офіційно засуджуються найрішучішим чином.

2. Сприяння незаконному усиновленню є геноцидом, оскільки суперечить зобов’язанням росії за Конвенцією про запобігання злочину.

3. Влада рф намагається знищити покоління українських дітей і таким чином підірвати можливість України виростити наступне покоління громадян.

4. Вторгнення росії в Україну збільшило ризики дітей постраждати від торгівлі людьми й експлуатації, дитячої праці, гендерного насильства, голоду, загинути, отримати фізичні травми, бути позбавленими житла та освіти.

Щоб документ пройшов остаточне погодження у Конгресі, аналогічне голосування має відбутися і в Сенаті. Співавторка резолюції, конгресвумен-демократка Сюзан Вайлд сподівається, що там підтвердять непохитну підтримку демократії та людства.

Вона запевнила, що продовжуватиме працювати зі своїми колегами та українсько-американською громадою, щоб винести цю резолюцію на повне голосування.