burger

У нас є спільна мета – допомагати людям

Опубліковано 22 Березня 2024 року, о 10:09

На цьому наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час робочої зустрічі із представниками Міжнародного комітету порятунку (IRC).

У нараді взяли участь представники Мінреінтеграції та IRC – старший директор Українського кризового центру Зоя Деніелс і директор Міжнародного комітету порятунку в Україні Скотт Ліа.

Міжнародний комітет порятунку (IRC) – це міжнародна неурядова гуманітарна організація, яка займається гуманітарною, фінансовою, юридичною, психологічною допомогою тощо.

На зустрічі розглянули ключові виклики у сфері гуманітарного реагування.

Основною темою було обговорення потенційних сфер співпраці між Мінреінтеграції та IRC. Серед них – забезпечення евакуйованих із прифронтових територій виплатами після прибуття у приймаючі громади.

Крім того, обговорили можливість допомогти людям, які евакуюються через пункт пропуску Колотилівка – Покровка на Сумщині. Для цього IRC має мобільні бригади медичної допомоги, які можуть працювати поблизу лінії фронту і швидко реагувати.

Також Віцепрем’єрка акцентувала увагу на програмах зайнятості для жінок, особливо з-поміж ВПО. В тому числі присутні розглянули можливість надання мінігрантів для їх працевлаштування.