burger

Уряд ухвалив важливі зміни щодо виплат ВПО

Опубліковано 22 Березня 2024 року, о 20:15

Термін подачі заяв на отримання державної допомоги продовжили до 30 квітня. Тобто ВПО, які отримували таку допомогу та подали заяву на її продовження у квітні, зможуть отримувати виплати, починаючи з березня. Кабмін ухвалив зміни до постанови «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

За особисто поданою заявою отримати допомогу ще на 6 місяців можуть:

• люди з інвалідністю III групи, середньомісячний сукупний дохід яких на одного отримувача в такій сім’ї становить не більше 9444 гривень;

• особи віком від 55 років, які зареєструвалися в Центрі зайнятості;

• особи до 23 років, які навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;

• особи, у яких житлове приміщення знищене або пошкоджене (до ступеня непридатного для проживання);

• сім’я, яка складається тільки з непрацездатних осіб;

• діти, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатні вихователі; діти, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу;

• тяжкохворі особи.

Відбулося уточнення щодо зміни віку дітей із 14 до 18 років у раніше визначених категоріях. А також уточнено, що особи, які доглядають за дитиною до 3 років, також мають право на подання заяви на наступний період.

Крім того, цією постановою запровадили виплату тимчасової допомоги на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування і які тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, «Дитина не одна» у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на кожну дитину, а для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на кожну дитину.

Зазначені нормативні зміни були розроблені за результатами роботи Координаційного штабу з питань ВПО під керівництвом Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.