burger

Ветерани та учасники бойових дій можуть пройти безкоштовне професійне навчання

Опубліковано 25 Березня 2024 року, о 10:07

Під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук відбулася щотижнева нарада з питань ветеранської політики. Під час неї обговорили урядовий проєкт щодо професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Вони можуть пройти курси підвищення кваліфікації, перенавчання й отримати ваучери на здобуття освіти.

Присутні розглянули стан поширення інформації серед ветеранів та учасників бойових дій щодо вказаної можливості.

Від початку такої інформаційної кампанії у січні цього року помітно збільшилася кількість учасників бойових дій, які почали навчатись у центрах професійної освіти.

Відтоді 116 осіб почали навчання за програмами керування БПЛА, а 87 учасників бойових дій обрали програму підприємництва для створення власної справи.

Також майже 200 людей проходять програми психологічної допомоги, які допоможуть їм адаптуватися до цивільного життя та подальшого працевлаштування.

Зараз у складі Державної служби зайнятості повноцінно працюють 8 центрів професійно-технічної освіти. Вони функціонують у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Одеській, Львівській, Рівненській, Сумській та Івано-Франківській областях.

Навчання триває від 3 до 6 місяців залежно від професії та її кваліфікаційного розряду. За потреби заклади готові проводити навчання за дистанційною формою.

Таке навчання здійснюється за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Повний перелік професій доступний на вебсайті Державного центру зайнятості за посиланням.