burger

Евакуація на Сумщині: допомога населенню має бути вчасною та скоординованою

Опубліковано 26 Березня 2024 року, о 12:33

Про це йшлося у ході засідання Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, яке відбулося минулого тижня.

Зокрема, представники УВКБ ООН нагадали, що для евакуйованого населення Сумської області передбачена фінансова допомога. Її сума становить 3 600 грн на особу в місяць та виплачується протягом трьох місяців. Тобто, загальна сума складає 10 800 грн.

Подати заявку на її отримання можна у пунктах збору даних БФ «Право на захист».

Гуманітарна місія «Проліска» також сприяє виїзду мирного населення з небезпечних регіонів. У тому числі, організовує спеціальну медичну евакуацію маломобільних, важкохворих людей та людей з інвалідністю на спеціалізованому транспорті в супроводі медичного персоналу.

Також йшлося про підтримку місць тимчасового перебування ВПО із Сумщини. Міжнародні партнери висловили готовність забезпечити їх продуктами харчування. Зокрема, представники Гуманітарної організації «Людина в біді» запевнили, що допоможуть запасами питної води та ємностями для її зберігання.

«Щиро дякую усім нашим партнерам, які виявили готовність і надають підтримку евакуйованому населенню. Вкотре наголошую, що для максимального соціального ефекту представники місцевих влад та громад мають налагоджувати з ними чітку комунікацію», — зазначила Віцепрем’єрка.