burger

Мінреінтеграції повідомляє про проведення електронних консультацій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє про проведення громадських публічних обговорень проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2024-2026 роках».

Метою проєкту акта є розроблення комплексного документу, який окреслить ключові принципи та вектори державної політики щодо реінтеграції населення деокупованих територій України та забезпечить ефективне та своєчасне відновлення функціонування органів державної влади, органів місцевого самоврядування, відновлення прав і свобод людини і громадянина, створення гарантій безпеки населення деокупованих територій України, шляхом реалізації державними інституціями послідовних, справедливих та інклюзивних заходів з подолання наслідків російської агресії та тимчасової окупації в усіх сферах суспільного життя, а також соціально-економічного відновлення.

Розроблення відповідного проєкту акта зумовлено тим, що чинне законодавство України унормовує і врегульовує дії органів виконавчої влади здебільшого після деокупації тимчасово окупованих територій в розрізі окремих регіонів і, як наслідок, відсутній єдиний підхід щодо подолання наслідків тимчасової окупації. А тому є необхідність у забезпеченні синхронізації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування задля створення умов для повноцінної реінтеграції територій, які були тимчасово окуповані Російською Федерацією, і жителів цих територій у правовий, адміністративний, соціальний, культурний, фінансово-економічний, інформаційний, освітній тощо простори України.

Проєктом акта пропонується затвердити:

  • Стратегію відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року.
  • операційний план заходів з реалізації у 2024-2026 роках Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року.

Письмові пропозиції та зауваження до проєкту акта прохання подавати пріоритетно в електронній формі згідно визначеної форми на електронну адресу: [email protected] або на поштову адресу: Чоколівський бульвар, 13, м. Київ, 03186 до 09 квітня 2024 року.

Контактна особа в міністерстві – керівник експертної групи у справах тимчасово окупованих територій Директорату у справах тимчасово окупованих територій і деокупованих територій Тилініна Ольга Олександрівна,
тел. (044) 355-14-88 (152).

Нагадуємо, що відповідно до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 (із змінами), анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Мінреінтеграції в період з 10 по 17 квітня 2024 року.