burger

Польща є прикладом для України у реформі місцевого самоврядування

Опубліковано 27 Березня 2024 року, о 19:51

На цьому Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила під час панельної дискусії в межах заходу «Роль дипломатії місцевого самоврядування в міжнародному співробітництві», що пройшла у польському місті Лодзь.

У своєму вітальному виступі Ірина Верещук підкреслила, що Польща є прикладом для України як у впровадженні реформ місцевого самоврядування, так і в процесі набуття повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО.

Віцепрем’єрка подякувала присутнім за те, що Польща ділиться з Україною своїм досвідом і надає допомогу у розумінні того, яких помилок слід уникати на шляху реформ.

Водночас посадовиця висловила повагу полякам за те, що вони обирають жінок президентками міст. Наприклад, Ганну Здановську, яка вже тричі переобиралася мером міста Лодзь.

Також Ірина Верещук поділилася з учасниками конференції своїм досвідом роботи на посаді мера українського прикордонного міста Рава-Руська.

На завершення промови вона закликала продовжувати допомагати українським громадам і не припиняти взаємний обмін досвідом.

«Продовжуйте робити те, що робите, і завжди відчуватимете наше дружнє і міцне плече. Плече надійного політичного та безпекового партнера. Допоки ми разом, нас ніколи не здолає росія. Разом ми переможемо!» – підсумувала Віцепрем’єрка.