burger

Закарпаття прийняло вихованців реабілітаційного центру з Донеччини

Опубліковано 3 Квітня 2024 року, о 19:27

До нового місця проживання прибули вихованці Покровського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя» у супроводі дорослих і працівників закладу.

Приміщення було відремонтовано за допомогою Благодійного фонду «Схід SOS». Воно повністю адаптоване для проживання людей з інвалідністю та представників маломобільних груп населення.

Відповідно до угоди й меморандуму, які укладені між БФ та Нересницькою сільською радою, приміщення було облаштовано для потреб самотніх евакуйованих людей старшого віку із прифронтових територій, які могли б проживати там до кінця воєнного стану та ще рік після цього.

Разом із вихованцями центру «Милосердя» на Закарпаття перемістилася сім’я опікунів, яких розмістили в комфортних умовах у шелтері під Хустом.

Рішення щодо переміщення закладу до безпечного місця було ухвалене на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

«В зонах інтенсивних обстрілів не має бути дітей, особливо тих, які потребують спеціального догляду. Дякую колективу, який переїхав разом із дітьми та продовжить піклуватися про них», – зазначила Віцепрем’єрка.