burger

На Дніпропетровщині ДБР затримало керівництво міської ради на хабарі за оренду приміщення для ВПО

Опубліковано 11 Квітня 2024 року, о 10:57

Працівники Державного бюро розслідувань затримали голову однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Вони вимагали хабар у розмірі 30 тисяч доларів США від підприємця, який планував побудувати гуртожиток для переселенців. Про це йдеться на сайті ДБР.

Підприємець вирішив відремонтувати приміщення недобудованої школи й облаштувати його для внутрішньо переміщених осіб. За проживання мала платити міжнародна гуманітарна організація.

За те, щоб винести питання на голосування міської ради, посадовці вимагали 30 тисяч доларів США. За ці кошти вони обіцяли вплинути на депутатів, щоб ті проголосували за довгострокову оренду приміщення без проведення спеціального тендеру.

Посадовців було затримано 9 квітня 2024 року під час отримання хабаря. Їм повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі згідно з ч. 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Планується обрання запобіжного заходу.

Також встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до злочину.

«Неприпустимо, щоб посадовці вимагали хабарі за облаштування тимчасового житла для внутрішніх переселенців. Особливо ганебно це виглядає в умовах, коли Уряд проводить перемовини про отримання міжнародної допомоги для забезпечення житлових прав ВПО. Дякую правоохоронцям за виконану роботу», – наголосила Віцепремʼєрка Ірина Верещук.