burger

Відбулося виїзне засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Опубліковано 12 Квітня 2024 року, о 19:13

Розширене засідання Президії Конгресу пройшло 12 квітня у Чернівцях під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

На заході були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Перший віцепремʼєр-міністр Юлія Свириденко, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина, Віцепремʼєр-міністр Олександр Кубраков та інші. Також до заходу в онлайн-форматі долучився Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Учасники обговорили можливості протидії безпековим загрозам та заходи для подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури. Зокрема, поточний стан функціонування об’єктів енергетичного комплексу та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів. Особливу увагу приділили превентивній роботі з боку сектору безпеки і оборони.

Розглянули впровадження нової урядової політики щодо підтримки вітчизняного виробництва та напрацювання ефективної системи медичної реабілітації військовослужбовців.

На завершення присутні окреслили нові можливості та виклики для українських громад, пов’язані з подальшою інтеграцією України до Європейського Союзу.