burger

У Чернівцях Ірина Верещук відвідала центр підтримки жінок і дітей

Опубліковано 13 Квітня 2024 року, о 15:50

Під час робочої поїздки команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепремʼєркою Іриною Верещук відвідала заклад надання соціальних послуг та притулку мамам з дітьми, що потрапили у складні життєві ситуації.

«Місто добра» — це не тільки притулок та місце проживання, це комплексна програма соціалізації жінок. Його діяльність спрямована на те, щоб у результаті жінки змогли забезпечувати себе і своїх дітей.

Даний заклад є стаціонарним пансіонатом соціального захисту цілодобового перебування для:

– жінок із дітьми, які страждають від домашнього насильства чи не мають постійного місця проживання;
– жінок, які знаходяться на межі позбавлення батьківських прав через неналежні умови піклування через бездомність, бідність чи неосвіченість;
– жінок із дітьми, які мають проблеми із документами та через це не можуть знайти роботу і житло;
– жінок із дітьми з усіх областей України та громадянок іншої країни, які потребують допомоги на території України;
– стареньких одиноких бабусь, які не мають де жити чи страждають від домашнього насильства.

Звернутися за допомогою у пансіонат можуть жінки і діти усіх віросповідань. Центр адаптований для проживання людей із інвалідністю.

«Місто Добра» облаштовано всім необхідним для проживання дітей різного віку та догляду за ними. Нині у закладі перебувають також діти з числа внутрішньо переміщених осіб. Родини, котрі проживають у центрі забезпечені необхідними речами, засобами гігієни та продуктами. Проживання в закладі — безкоштовне.

У Центрі надають такі види допомоги: психологічну, юридичну, медичну, педагогічну. Окрім того, там навчають вести господарство, доглядати за дитиною та допомагають здобути освіту та роботу.