burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у Форумі «Життя регіонів під час війни»

Опубліковано 13 Квітня 2024 року, о 11:02

На Форумі Віцепрем’єрка виступила модератором панельної дискусії «Політика Героїв та підтримка ЗСУ».

У панельній дискусії в якості спікерів взяли участь Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, т.в.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, Львівський міський голова та голова Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Андрій Садовий, директор Українського ветеранського фонду, радник заступника Міністра оборони України Руслана Величко.

До обговорення долучилися начальники Херсонської ОВА Олександр Прокудін, Черкаської ОВА Ігор Табурець, Полтавської ОВА Філіп Пронін та Луганської ОВА Артем Лисогор.

Під час панелі обговорили питання мобілізації, політики Героїв, яка спрямовується на забезпечення потреб учасників бойових дій і ветеранів війни, та підтримки ЗСУ.

Зокрема, порушили питання комплектування Збройних Сил. Ішлося про конкретні кроки, аби воно відбувалося більш якісно та ефективно.

Також було зазначено, що для успішної реалізації політики Героїв, окрім зусиль Уряду, необхідне обʼєднання регіональної та місцевої влади.

За словами Ірини Верещук, наші Герої та члени їхніх сімей мають розуміти, яку стратегію напрацьовує держава щодо їхньої підтримки, та відчувати її реалізацію.

Окрім цього, важливими є шанування діючих військовослужбовців та героїзація полеглих воїнів. Як наголосила посадовиця, громади є основою для забезпечення соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей.