burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у засіданні Політичного комітету Ради Україна-НАТО

Опубліковано 16 Квітня 2024 року, о 12:00

Засідання було присвячене гуманітарній ситуації в Україні. Захід пройшов у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі вчора, 15 квітня.

Під час виступу Віцепрем’єрка зазначила, що на ситуацію в Україні впливає як військова, так і невійськова допомога. Тому не слід недооцінювати важливість останньої, особливо на прифронтових територіях.

Посадовиця подякувала Альянсу за надану союзниками гуманітарну, фінансову та військову допомогу. Водночас вона наголосила на необхідності прискорення реалізації спільних із НАТО проєктів допомоги та сталому фінансуванні.

«В умовах війни гуманітарне реагування, раннє відновлення та інші засоби підтримання стійкості цивільного населення – це дуже важливо. Тому, окрім військових інвестицій, потрібні й соціальні, бо вони працюють лише разом. Але головне – це швидкість допомоги: мілітарної та немілітарної», – акцентувала Ірина Верещук.

Союзники підтвердили готовність підтримувати Україну та надавати допомогу.

Окрему увагу на засіданні приділили ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Йшлося про примусову мобілізацію та паспортизацію населення на ТОТ, а також – депортацію до рф насамперед дітей та їхнє повернення.

Союзники наголосили на необхідності притягнення росії до відповідальності за злочини, вчинені в Україні.

Крім того, у межах візиту Віцепрем’єр-міністерки до штаб-квартири НАТО відбулася її зустріч із заступником Генерального секретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Борісом Руге.