burger

У Брюсселі обговорили гуманітарне реагування в Україні

Опубліковано 17 Квітня 2024 року, о 9:52

Вчора, 16 квітня, на Четвертому засіданні вищих посадових осіб Європейського Союзу з гуманітарних питань обговорили гуманітарні виклики в Україні.

Засідання відкрили Комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич та Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Представники гуманітарних організацій, донорів та органів влади України зібралися, щоб розглянути можливості ефективного надання допомоги в умовах війни.

Серед питань, що обговорювалися, фінансування на поточний рік, а також – механізми співпраці з місцевими гуманітарними організаціями, які надають допомогу.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення рф у 2022 році Європейська Комісія виділила 860 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги в Україні.

Крім того, через механізм цивільного захисту ЄС в Україну було направлено понад 146 тисяч тонн допомоги, включаючи медикаменти, мобільні шпиталі, об’єкти укриття, транспортні засоби, шкільні автобуси, протипожежне обладнання та інше.

«Завдяки допомозі міжнародних партнерів ми продовжуємо тримати гуманітарний фронт. І тому у 2024 році гуманітарне фінансування не менш важливе, ніж у 2022-му», – наголосила Ірина Верещук.