burger

На Полтавщині активно сприяють працевлаштуванню ВПО на новому місці

Опубліковано 21 Квітня 2024 року, о 18:13

Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб обговорювали на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Полтавській обласній військовій адміністрації (ОВА).

Про це повідомили на сайті Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Йшлося зокрема про те, що наразі у Полтавській області на обліку перебувають понад 168 тис. ВПО. З них майже 50% — це працездатне населення. Працевлаштування цих людей є важливою складовою соціалізації та адаптації до нових умов.

Так, Державна служба зайнятості пропонує низку сервісів та послуг, спрямованих на сприяння в працевлаштуванні внутрішніх переселенців. При цьому необов’язково мати статус безробітного.

Актуальні пропозиції роботи для ВПО в громадах Полтавщини розміщені на інформаційних ресурсах ОВА, районних військових адміністрацій та служби зайнятості. Серед них — ваучери на навчання, мікрогранти на створення чи розвиток власного бізнесу, професійне навчання тощо.

Крім того, в області розроблено Стратегічний план дій та заходів, де питанню роботи для внутрішніх переселенців відведено окремий напрям.

Також працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб сприяють Ради з питань підтримки ВПО та громадські організації, які мають відповідні програми.