burger

Прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів можуть отримати грошову допомогу на дітей, які за кордоном

Опубліковано 23 Квітня 2024 року, о 18:00

Йдеться про ті прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів (піклувальників), до яких були влаштовані двоє та більше дітей віком до 18 років, що на момент звернення перебувають за межами України. Про це повідомила організація «СОС Дитячі Містечка».

Територія надання грошової цільової благодійної допомоги: вся територія України, окрім тимчасово окупованих територій та зони активних і можливих бойових дій.

Кошти виплачуються фізичній особі – законному представнику дітей.

Суми та порядок виплат:

• 25 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Польщі та інших країнах Східної Європи (Болгарія, Угорщина, Молдова, Румунія, Словаччина, Чехія тощо).

• 35 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Німеччині й інших країнах Західної та Північної Європи (Австрія, Бельгія, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди, Франція, Греція, Іспанія, Італія, Хорватія, Данія, Норвегія, Швеція, Латвія, Литва, Естонія тощо).

• 40 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, не зазначених вище.

Як зареєструватися:

1. Для участі у програмі заявники, які відповідають зазначеним критеріям, звертаються до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування.

2. Уповноважені органи та служби у справах дітей направляють офіційний лист-звернення щодо надання грошової цільової благодійної допомоги для забезпечення прав дітей, які перебувають за кордоном, на сім’ю та здійснення їх влаштування до сімейних форм виховання на електронну адресу організації: [email protected].

Більше подробиць – за посиланням.