burger

У медіаповідомленнях про евакуацію потрібно дотримуватися коректності в формулюваннях

Опубліковано 30 Квітня 2024 року, о 15:17

Іноді деякі ЗМІ свідомо або несвідомо публікують новини про евакуацію із прифронтових територій з використанням некоректних заголовків або некоректного контексту та підтексту.

Це може викликати панічні настрої у читачів або дискредитувати зусилля держави у проведенні евакуаційних заходів. Такі некоректні повідомлення також може використовувати ворог для проведення своїх ІПСО в умовах триваючої агресії.

Мінреінтеграції нагадує, що евакуація населення проводиться постійно від початку повномасштабного вторгнення в усіх прифронтових регіонах.

Відповідальними за здійснення евакуаційних заходів є обласні військові адміністрації. Загальну координацію евакуаційних заходів здійснює Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Звертаємо увагу громадян на необхідність ретельно перевіряти відомості та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Закликаємо ЗМІ до коректності при формулюванні заголовків, контексту та підтексту при публікації новин про евакуацію.

Вся офіційна інформація щодо її проведення міститься виключно на офіційних сайтах органів державної влади.