burger

З тимчасово окупованої території вдалося повернути трьох братів

Опубліковано 1 Травня 2024 року, о 13:47

Мінреінтеграції спільно із громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» (УМПД) допомогли повернутися на підконтрольну Уряду України територію трьом братам.

Від початку повномасштабної війни 9-річний Гліб, 13-річний Єгор та їхній 20-річний брат Микита проживали в окупованому селі на Херсонщині. Хлопці росли без батька, а нещодавно залишилися без матері.

Зрозумівши, що окупація та відсутність будь-яких прав і свобод не для них, брати не зволікаючи звернулися по допомогу до волонтерів, Мінреінтеграції й УМПД.

Наразі вони вже на контрольованій Урядом території. Їх забезпечили речами першої необхідності та продуктами. Також хлопці отримують соціальну підтримку і психологічну допомогу.

Житло для братів підготувала організація – член УМПД «СОС Дитячі Містечка Україна».

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції – 15-48 або Національного інформаційного бюро – 16-48.