burger

Переможці програми «Власна справа» отримають 127 мільйонів гривень на розвиток бізнесу

Опубліковано 2 Травня 2024 року, о 9:52

За результатами цьогорічної сьомої хвилі грантової програми «Власна справа» переможцями визнано 526 українців. Вони отримають 127 мільйонів гривень на розширення бізнесу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед переможців – 50% жінок, 41% чоловіків та 9% юридичних осіб. Понад 75% із них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів зі Львівської, Івано-Франківської, Київської областей та міста Києва.

Найпопулярнішими сферами, у яких працюватимуть переможці сьомої хвилі, є:

• оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів;

• тимчасове розміщення й організація харчування;

• переробна промисловість.

Загалом від початку дії програми (з липня 2022 року) вже 16 тисяч українців стали її переможцями. Держава надала їм мікрогранти на старт або розвиток бізнесу на загальну суму 3,8 мільярда гривень.

Нагадаємо, що за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою для надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Більше інформації щодо отримання гранту – за посиланням.