burger

Ще 26 мільйонів гривень отримають ветерани на розвиток бізнесу

Опубліковано 4 Травня 2024 року, о 15:20

За підсумками цьогорічної сьомої хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів визначено 52 переможців, які отримають загалом 26 мільйонів гривень на започаткування або розвиток свого бізнесу. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Серед переможців – 27 учасників бойових дій і 25 членів родин ветеранів. 46 переможців отримали грант розміром до 500 тисяч гривень, четверо – до 250 тисяч гривень, двоє – до 1 мільйона гривень.

Найбільше грантоотримувачів із Житомирської, Полтавської, Вінницької, Київської областей та міста Києва.

Найпопулярнішими сферами, в яких планують розвивати свій бізнес грантоотримувачі, є оптова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість.

Загалом від старту ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 552 ветерани та члени родин учасників бойових дій, у бізнес яких держава інвестує через гранти 246 мільйонів гривень.

Зазначимо, що відповідно до умов програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий із їхнього подружжя можуть отримати такі гранти:

• до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень – для ветерана за умови створення одного, двох і чотирьох робочих місць відповідно;

• до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного і двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки.

Крім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30. Тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, а 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються разом із бізнес-планом за посиланням.