burger

МЗС України закликало не визнавати путіна легітимним президентом рф

Опубліковано 6 Травня 2024 року, о 19:29

Про це йдеться в заяві, опублікованій у понеділок, 6 травня, на офіційній сторінці відомства.

У міністерстві зазначили, що під час так званих виборів у березні 2024 року російська федерація порушила положення численних міжнародних документів.

Одним із порушень норм і принципів міжнародного права стала незаконна організація «виборчого процесу» на тимчасово окупованих рф суверенних територіях України.

Російська влада залучала до так званого волевиявлення мільйони громадян України, які перебувають на ТОТ або під примусом були переміщені на територію рф, свідомо застосовуючи до них погрози й шантаж.

Такі дії рф вкотре доводять, що керівництво країни не визнає своєї відповідальності та не збирається припиняти збройну агресію проти України.

З огляду на ці факти, а також враховуючи чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт путіна, «Україна не бачить правових підстав для його визнання демократично обраним і легітимним президентом російської федерації», підкреслили в МЗС.

«Закликаємо іноземні держави, міжнародні організації та громадськість слідувати цьому прикладу, не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора володимира путіна»,
– наголошується в заяві.