burger

Віцепремʼєрка Ірина Верещук привітала польську бізнес-місію

Опубліковано 16 Травня 2024 року, о 16:18

У межах польської бізнес-місії в Україні сьогодні у Києві проходить польсько-українська бізнес-конференція у сфері медицини, фармацевтики, реабілітації та протезування.

Перед учасниками заходу з вітальним словом виступила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. А також – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ярослав Гузи, Голова Правління Польської Агенції Інвестицій і Торгівлі (РАІН) Анджей Диха та Державний секретар Міністерства Розвитку та Технологій Республіки Польща Яцек Томчак.

«Нам дуже важливо примножувати зв’язки з Польщею. І щоб присутні тут представники польських компаній стали нашими добрими амбасадорами, які скажуть, що в Україну варто інвестувати», – зазначила Ірина Верещук.

Програмою конференції передбачено обговорення потенційних проєктів у галузях медицини, фармацевтики, реабілітації, протезування, а також втілення польського досвіду в Україні.

Модеруватимуть ці галузеві консультації директор Закордонного Торговельного Бюро у Києві РАІН Кароль Кубіца та керівник економічного відділу Посольства Республіки Польща в Києві Давид Томашевський.

Проєкти презентують представники МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики, Мінветеранів та Командування Медичних сил ЗСУ.

Крім того, плануються ознайомчі візити польських інвесторів до українських профільних організацій та підприємств. У сесії зустрічей братимуть участь близько 20 польських компаній.

Бізнес-місія має на меті залучення польського бізнесу до медичних та реабілітаційних інвестицій в Україну та гуманітарних проєктів.

Конференція організована Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі. Київське представництво PAIH є найбільшим серед усіх представництв у 57 країнах світу. Із серпня 2022 року РАІН веде реєстр польських компаній, які зацікавлені в участі у відбудові України. Наразі до реєстру включено 3 тисячі польських компаній.

Партнерами заходу є Міністерство Розвитку та Технологій Польщі, Посольство Республіки Польща в Києві, Польсько-Українська Господарча Палата, Міжнародне товариство польських підприємців в Україні, UkraineInvest, Спілка підприємців та роботодавців Польщі та Польська Академія Наук. Стратегічний партнер – Мінреінтеграції.