burger

Сформувати міцний вузол Триморʼя

Опубліковано 20 Травня 2024 року, о 16:11

У Польщі (м. Свіноуйсьце) розпочався Baltic Business Forum «Співпраця для відбудови України». Метою форуму є зміцнення співробітництва у регіоні Чорного, Балтійського та Адріатичного морів.

Віцепрем’єр-міністр України, співголова Українсько-Польської Міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва Ірина Верещук у відеозверненні привітала учасників заходу.

Посадовиця подякувала Польсько-Українській Господарчій Палаті й зокрема її Президенту Яцеку Пєхоті за організацію і проведення форуму. А Уряду Польщі – за співпрацю та підтримку. Також звернулася зі словами вдячності до спецпредставника Польщі по Україні Павела Коваля.

Ірина Верещук наголосила, що ключем до геополітичної стабільності у Європі є вступ України до ЄС та НАТО. Також важливим є зміцнення українсько-польських відносин.

«Якщо ми зможемо побудувати міцне українсько-польське партнерство, а на його базі – міцний вузол Тримор’я, це забезпечить процвітання нашим народам на довгий період», – резюмувала Віцепрем’єрка.

Зазначимо, що вже 16 років поспіль на Baltic Business Forum зустрічаються політики, представники органів місцевого самоврядування, підприємці та експерти з України, Польщі, Туреччини, Німеччини й інших країн.

Цього року учасники заходу планують приділити особливу увагу перспективі вступу України до Європейського Союзу та НАТО. Обговорюватимуться також гарантії безпеки та відбудови України, польсько-українське партнерство тощо.