burger

Харківщина перебуває у фокусі гуманітарного реагування

Опубліковано 24 Травня 2024 року, о 16:00

За результатами робочої поїздки Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук до Харкова було проведено нараду з гуманітарного реагування в Харківській області. Присутні обговорили рішення, спрямовані на подолання гуманітарних викликів у зазначеному регіоні.

Зокрема, забезпечення водою Харківщини у разі пошкодження систем централізованого питного водопостачання внаслідок обстрілів.

З цією метою Мінвідновлення розробило зміни до постанови КМУ № 771. Пропонується включити Харківську область до експериментального проєкту із водозабезпечення, який вже діє на території Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

Це рішення дозволить на час дії воєнного стану спростити дозвільні процедури та скоротити терміни реалізації проєктів із будівництва артезіанських свердловин для закладів соціальної сфери Харківщини.

Наразі відповідний проєкт постанови перебуває на погодженні у Мін’юсті та найближчим часом буде переданий до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Серед іншого, учасники наради розглянули питання забезпечення потреб військових формувань у лісоматеріалах для будівництва фортифікаційних споруд та забезпечення сталого мобільного зв’язку на випадок блекауту.

Крім того, було поінформовано про перебіг релокації інтернатних закладів системи соціального захисту населення Харківської області до інших регіонів України.

«Я хочу наголосити, що наразі Харківщина перебуває у фокусі особливої уваги. Тому ми маємо оперативно реагувати на всі гуманітарні виклики, які виникають у цьому регіоні. Ми готові працювати щотижня. Адже такі наради є дуже хорошим майданчиком для координації зусиль як центральних, так і місцевих органів влади для вирішення широкого кола питань», – зазначила Ірина Верещук.