burger

Спрощено процедуру будівництва артезіанських свердловин для закладів охорони здоров’я Харківщини – рішення Уряду

Опубліковано 30 Травня 2024 року, о 15:11

Сьогодні Уряд підтримав зміни до постанови КМУ № 771. Ними пропонується включити Харківську область до експериментального проєкту із водозабезпечення, який вже діє на території Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

Рішення дозволить на час дії воєнного стану спростити дозвільні процедури та скоротити терміни реалізації проєктів із будівництва артезіанських свердловин для закладів охорони здоров’я Харківщини.

Відтак Харківська ОВА зможе здійснювати роботи без відведення земельної ділянки, відповідності містобудівній документації, отримання містобудівних умов, обмежень забудови земельної ділянки, отримання експертного висновку щодо проєктної документації на будівництво об’єктів, отримання права на виконання будівельних робіт. А також без використання Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та оформлення речових прав на земельні ділянки.

Метою таких змін є забезпечення водою об’єктів соціальної сфери Харківщини у разі пошкодження систем централізованого питного водопостачання внаслідок обстрілів.

Проєкт відповідного акта було розроблено Мінвідновлення. Координатором експериментального проєкту виступає Міндовкілля.

Вказаний проєкт постанови розроблений за ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук за результатами робочої поїздки на Харківщину.