burger

З ворожого полону визволили ще 75 українців та українок

Опубліковано 31 Травня 2024 року, о 14:44

Сьогодні відбувся обмін військовополоненими. Серед визволених оборонців – 70 чоловіків та одна жінка. Ще 4 жінки, які звільнені з полону, – цивільні.

Зокрема, з полону вдалося повернути 37 представників Збройних Сил України, зокрема 13 бійців Військово-Морських Сил і двох представників Повітряних Сил, 21 нацгвардійця, сімох прикордонників і шістьох тероборонців.

Серед звільнених із полону – захисники острова Зміїний, військовослужбовці, які охороняли ЧАЕС, а також оборонці Маріуполя.

Обмін полоненими відбувся за дорученням Президента України Володимира Зеленського та спільними зусиллями Офісу Президента, ГУР МОУ, СБУ, МВС, Мінреінтеграції й інших відомств.

Традиційно звільнені з полону отримають продуктові набори та рюкзаки з одягом, взуттям, засобами гігієни та смартфоном, підготовлені для них Національним інформаційним бюро разом із Мінреінтеграції.

Крім того, НІБ надаватиме визволеним з полону особам допомогу у відновленні документів та сім-карт. І допомагатиме швидше зібрати документи для отримання від держави одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

Сьогоднішній обмін військовополоненими – 52-й із початку повномасштабного вторгнення рф. Таким чином з полону окупантів загалом вдалося визволити вже 3210 захисників та захисниць України.