burger

ВПО та ветерани – пріоритети Вінницького обласного Коордцентру

Опубліковано 7 Червня 2024 року, о 18:03

Про це йшлося на розширеному засіданні Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Вінницькій ОВА за участі Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Перш за все представники Коордцентру доповіли про реалізацію ветеранської політики в області. Вінниччина дбає про соціальну і психологічну адаптацію ветеранів, організовує оздоровлення дітей захисників та захисниць.

Також в області діють ветеранські простори, проводяться різноманітні спортивні змагання і благодійні заходи на підтримку ЗСУ.

Крім того, серед ключових завдань – інтеграція внутрішньо переміщених осіб, яких в області понад 140 тисяч.

Обговорювали, зокрема, питання житла і працевлаштування. Також предметом дискусії була підтримка релокованого бізнесу і програми кредитування.

Особливу увагу було приділено питанням розміщення ВПО.

Йшлося і про плани міжнародних партнерів із підтримки постраждалого населення на Вінниччині. Наразі область співпрацює з УВКБ ООН, МОМ, Всесвітньою продовольчою програмою ООН, Міжнародним комітетом порятунку, МО «Лікарі без кордонів», Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, ACTED, БФ «Право на захист», ЮНІСЕФ та іншими міжнародними організаціями.

«Вінниччина є лідером у впровадженні проєктів, пов’язаних із ветеранською політикою та підтримкою ВПО. Ви показуєте результат, тому щиро дякую вам за роботу», – наголосила Віцепрем’єрка.