burger

Формування резерву пального для Харківщини продовжується

Опубліковано 10 Червня 2024 року, о 14:53

Ця тема порушувалася під час наради з гуманітарного реагування в Харківській області під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Нагадаємо, на попередніх зібраннях йшлося про потребу Харківської ОВА у додатковому пальному для забезпечення життєдіяльності регіону, проведення евакуації населення із небезпечних територій, а також для забезпечення інших гуманітарних потреб.

Для вирішення цього питання обласній владі було доручено підготувати та надіслати лист до Фонду «Партнерство за сильну Україну» з проханням допомогти у формуванні резерву пального для цих потреб. Під час наради представник ОВА поінформував, що домовленостей уже досягнуто і вони певною мірою допоможуть покращити ситуацію.

«Дякую нашим міжнародним партнерам за надану допомогу. Сьогодні Харківщина потребує особливої уваги, тому ми маємо швидко реагувати на об’єктивні потреби регіону. Ми разом працюємо над тим, щоб вони були задоволені в повному обсязі», – зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Фонд «Партнерство за сильну Україну» – це багаторічна мультидонорова фінансова програма, координатором якої є Міністерство закордонних справ Британії. Вона реалізується у співпраці з Урядом України.

Робота Фонду розпочалася у лютому 2022 року. Підписання відповідного меморандуму відбулося за участі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.