burger

Ірина Верещук взяла участь у заході з міжнародного гуманітарного права

Опубліковано 17 Червня 2024 року, о 15:54

Форум організовано Товариством Червоного Хреста України за сприяння Данського Червоного Хреста та МЗС Данії.

У ньому беруть участь українські й міжнародні експерти з МГП. Серед присутніх представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, органів державної влади, міжнародних організацій, іноземних посольств, навчальних закладів, а також громадських організацій.

Захід проводиться для представників українських державних установ, які дотичні до питань міжнародного гуманітарного права. Протягом трьох днів вони знайомитимуться із презентаціями, обмінюватимуться думками й проходитимуть навчання.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук привітала учасників заходу та наголосила, що за своєю суттю міжнародне гуманітарне право створювалося для того, щоб рятувати життя людей під час війни. Сьогодні ж ми бачимо, як воно тотально порушується росіянами.

«Тому після закінчення цієї війни потрібно переписати його положення і норми. Саме зараз Україна знаходиться біля витоків нового МГП. Воно має бути таким, щоб більше ніколи не повторилося того, що зараз відбувається в Україні на очах усього світу», – підкреслила Віцепрем’єрка.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук очолює Міжвідомчу комісію з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні.