burger

У Києві триває Українсько-Польський економічний форум

Опубліковано 19 Червня 2024 року, о 13:10

Почався Третій Українсько-Польський Форум відбудови України «Інтеграція – Економіка – Партнерство».

У заході взяли участь Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, яка є співголовою Українсько-Польської міжурядової економічної комісії, т.в.о. Міністра з питань ветеранів Олександр Порхун, Міністр розвитку та технологій Республіки Польща Кшиштоф Пашик, голова Ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль, голова правління Польської агенції інвестицій та торгівлі Анджей Диха та інші.

Форум організували Польська агенція інвестицій та торгівлі (PAIH), Міністерство розвитку і технологій Республіки Польща, Польсько-українська господарська палата та Національна господарча палата Польщі. Стратегічними партнерами виступили Мінреінтеграції та Посольство Республіки Польща.

На заході обговорили впровадження спільних українсько-польських проєктів щодо залучення інвестицій для відбудови України.

«Від імені українського народу й Уряду хочу засвідчити слова великої поваги та шани польському народові. За те плече, яке ви нам підставили на початку широкомасштабного вторгнення. За все, що робили, робите і ще зробите для нас у справі спільної перемоги», – наголосила Ірина Верещук.

На Форумі відбулось підписання двох Меморандумів про співпрацю між Польським агентством інвестицій та торгівлі (PAIH), Торгово-промисловою палатою України й Українським союзом промисловців і підприємців.

«Я дякую польському Уряду за системну роботу. Бо Польща, як ніхто, розуміє, що таке безпека. Як необхідно зараз вкладатися саме у нашу спільну безпеку – і енергетичну, і економічну, і, звичайно ж, військову», – зазначила Віцепремʼєрка.

За її словами, водночас нам потрібно трансформувати свою економіку та підлаштувати законодавство під європейський вимір.

«Ми розраховуємо на польську допомогу та польський досвід», – підкреслила Ірина Верещук.