burger

Безбар’єрність – нова цінність для українського суспільства

Опубліковано 20 Червня 2024 року, о 11:24

Так вважають 83% наших співвітчизників. Ця цифра була озвучена під час зустрічі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Першої леді Олени Зеленської.

Участь у заході також взяли Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, посадовці Офісу Президента, члени Кабміну та інші представники центральних органів влади.

На зустрічі презентували дослідження громадської думки щодо впровадження політики безбар’єрності в Україні.

Дослідження провів Центр соціальних змін та поведінкової економіки за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Експертної ради з комунікацій безбарʼєрності за методологією й аналітикою Advanter Group і Gradus research.

Згідно з дослідженням, українці вважають, що для створення доступності та комфорту насамперед слід зосередитись на зміні поведінки людей. Такої думки дотримуються 34% опитаних. Створенню адаптованого середовища віддають перевагу 32%, рівному доступу до освіти й праці – 22% респондентів.

Тобто українці не лише стали більше цінувати безбар’єрність, а й готові змінюватися самі та змінювати середовище свого життя для досягнення цієї мети. Тому учасники активно обговорювали також необхідність посилення комунікацій із цього питання.

На завершення заходу Перша леді підкреслила, що відтепер завдання посадовців усіх рівнів і міністерств – не втратити цю небайдужість суспільства, а ще краще – примножити її. Для цього необхідно комунікувати з людьми, пояснювати свої дії та чути потреби.