burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у волонтерському форумі

Опубліковано 21 Червня 2024 року, о 15:57

Сьогодні у Києві проходить форум «Громадянське суспільство та волонтерство під час війни: ефективність, виклики та перспективи».

Його учасники – понад 200 волонтерів, представники Уряду, народні депутати, представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Вітаючи учасників, Віцепрем’єрка висловила подяку міжфракційному депутатському обʼєднанню «ВПО України» й зокрема народному депутатові Сергію Козиру за запрошення.

У фокусі обговорень – підтримка суспільством волонтерської діяльності, її напрями (гуманітарна, матеріальна, технічна, медична, психологічна), а також співпраця з міжнародними організаціями.

Ірина Верещук долучилася до дискусій у межах панелі «Громадський контроль: запит суспільства на справедливість».

Зокрема, спілкувалася з внутрішніми переселенцями із різних регіонів України та відповідала на їхні запитання. Серед проблем, які найбільше турбують, – виплати на проживання, доступність житлових кредитів, діяльність Рад ВПО при ОВА й у громадах тощо.

«Дуже вдячна, що сьогодні я на цьому заході. Тут панує тепла родинна атмосфера. Нашим переселенцям дякую за те, що ви не опускаєте руки, а разом зі всіма боретеся за гідне життя і справедливість», – зазначила Віцепрем’єрка.