burger

Ірина Верещук нагадала, як виїхати з ТОТ і на яку підтримку держави можна розраховувати

Опубліковано 24 Червня 2024 року, о 16:19

Нині є кілька шляхів, якими можна скористатися, щоб із тимчасово окупованих територій повернутися на підконтрольні Уряду України. Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук розповіла в інтерв’ю 24 каналу.

Один зі шляхів через територію росії – через перехід Колотилівка – Покровка на українсько-російському кордоні.

Крім того, можна виїхати через росію, білорусь – через пункт пропуску Мокрани – Доманове на українсько-білоруському кордоні.

Віцепрем’єрка нагадала, що на таких пунктах працюють волонтерські групи, які надають всебічну допомогу людям, особливо літнім та маломобільним. Держава зі свого боку співпрацює з ними й також надає допомогу.

«Тут наших людей чекає підтримка: представники ОВА, хаби, їжа, медикаменти, допомога. Їх чекає виплата грошової допомоги на пероні у тих областях, куди вони прибувають евакопотягами, а також безкоштовний квиток в ту частину України, яку вони для себе обрали», – зазначила Ірина Верещук.

Посадовиця закликала українців на ТОТ шукати будь-якої можливості повернутися на підконтрольні нашій державі території, навіть якщо для цього треба взяти російський паспорт.

«Ніхто не вважає людей злочинцями тільки тому, що вони перебували на ТОТ і взяли російський паспорт. Якщо вони не почали дійсно колаборувати. Але це вже будуть перевіряти наші спецслужби», – повідомила Віцепрем’єрка.