burger

Одеська ОВА спільно з міжнародними організаціями активно впроваджує проєкти щодо працевлаштування переселенців

Опубліковано 24 Червня 2024 року, о 11:30

Приклади успішної співпраці у цьому напрямі були представлені на нараді з питань працевлаштування ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

ОВА надає перевагу впровадженню тих проєктів, які мають результат.

Зокрема, у межах співпраці із ПРООН розпочав роботу мобільний центр зайнятості. Це спеціально обладнане авто для надання відповідних послуг населенню у віддалених громадах.

Також Одеська ОВА підписала низку меморандумів про співпрацю з міжнародними неурядовими організаціями.

У межах реалізації одного з них, укладеного з організацією ACTED, проводяться заходи, спрямовані на покращення кар’єрного орієнтування та підтримки малого й середнього бізнесу.

Також підписаний тристоронній меморандум між БФ «Буджак Реліф», Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного півмісяця та владою Одеси. В його межах реалізується проєкт зі створення регіонального фронт-офісу.

Там надаватимуть консультації та юридичну підтримку ВПО, які планують розпочати власний бізнес.

Для підтримки жінок на ринку праці ОВА співпрацює із платформою «ВОНА хаб». Її реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки Уряду Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Ірина Верещук подякувала міжнародним партнерам та керівництву Одеської ОВА за впровадження проєктів, спрямованих на працевлаштування ВПО у регіоні.