burger

Мінреінтеграції долучилося до заходу щодо демографічної політики

Опубліковано 26 Червня 2024 року, о 18:13

За ініціативою Комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів відбувся круглий стіл на тему: «Демографічна ситуація в Україні: перспективи розвитку нації. Створення Демографічного агентства України».

У заході взяли участь народні депутати, представники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого ВРУ з прав людини, медіа, наукових установ, профспілкових і громадських організацій.

Від Мінреінтеграції у заході участь взяла керівниця Директорату у справах ВПО Інна Іванова.

Обговорювали поточну демографічну ситуацію, а також проєкт Стратегії демографічного розвитку України на період до 2040 року.

Актуальність цієї теми обумовлена низкою демографічних викликів перед Україною внаслідок війни з рф. Зокрема, ВПО, українці за кордоном тощо.

Також йшлося про різке збільшення соціально вразливих громадян і громадян, постраждалих внаслідок війни. Особливу увагу приділили темі ветеранів та їхніх сімей.

Під час круглого столу представниця Мінреінтеграції зазначила, що підтримка ВПО є важливою складовою демографічної політики держави. Міністерством вже затверджено Стратегію державної політики щодо ВПО та відповідний операційний план.

Внутрішні переселенці й українці за кордоном є надважливою частиною людського капіталу України.