burger

ПАРЄ ухвалила резолюцію про довгострокову підтримку ВПО та українських шукачів притулку

Опубліковано 27 Червня 2024 року, о 18:30

Сьогодні, 27 червня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію про довготривалу підтримку як шукачів притулку, так і внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це йдеться на сайті організації.

Відповідний документ підтримали 56 делегатів ПАРЄ.

Парламентська асамблея запропонувала низку заходів для підтримки ВПО в Україні. Зокрема, оперативне надання достатньої гуманітарної допомоги з особливим фокусом на потребах внутрішньо переміщених сімей та дітей.

Програми підтримки внутрішніх переселенців також мають включати фінансову допомогу для полегшення доступу до соціального житла і кредитування на реконструкцію приватного житла, зокрема фінансову підтримку у вигляді мікрофінансової або кредитної лінії під низькі відсотки.

Своєю чергою для українських шукачів притулку, які користуються тимчасовим захистом у Європі, держави-члени ЄС мають надати право на проживання та захист.

Крім того, у документі підкреслюється необхідність посилення співпраці між різними сторонами для сприяння поверненню українських громадян, зокрема дітей, які були депортовані або примусово переміщені на територію рф та білорусі.