burger

На шляху до реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Опубліковано 28 Червня 2024 року, о 16:20

27 червня представники 10 міністерств зібралися на семінарі «Безбар’єрні публічні послуги: методології, підходи та інструменти» задля розроблення методичних рекомендацій.

Учасники заходу переконані — публічні послуги мають стати більш зручними та доступними для людей з інвалідністю, літніх людей, батьків із маленькими дітьми, ветеранів і ветеранок та інших суспільних груп, які стикаються з бар’єрами при взаємодії з державою.

У межах семінару були презентовані інструменти з моніторингу й оцінки публічних послуг, які вже підготовлені та впроваджуються державними органами у сфері медичних послуг та реабілітації, поліцейських послуг і правозахисту, соціальної підтримки, сфері гостинності та медіа.

На основі розглянутого досвіду учасники мали нагоду застосовувати рекомендації експертів, а також викласти власні рішення для запропонованих ситуацій.

Захід було організовано за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні» та експертної підтримки, наданої командою проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).