burger

Вугледобувні підприємства, особливо на прифронтових територіях, потребують підтримки

Опубліковано 4 Липня 2024 року, о 12:07

Проблеми вугледобувних підприємств обговорили на нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Йшлося про шахти на Донеччині, Дніпропетровщині, Львівщині та Волині.

У засіданні взяли участь народні депутати, представники Мінреінтеграції, Міненерго, Мінекономіки, Мінфіну, Мінінфраструктури, Держпраці, АТ «Укрзалізниця», обласних та міських військових адміністрацій, а також керівники вугледобувних підприємств.

Присутні зосередилися на пошуку рішень щодо виплати заборгованості заробітної плати працівникам шахт.

Також обговорили питання доцільності впровадження часткової заборони імпорту енергетичного вугілля з метою посилення реалізації вугілля власного видобутку.

Окрему увагу зосередили на прифронтових шахтах. Зокрема, обговорювали відносини між Держпідприємством «Добропіллявугілля-видобуток» та Добропільською міською громадою.

Задля вирішення цієї проблеми та з метою сталого проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 на Донеччині на засіданні було досягнуто домовленостей щодо укладення Меморандуму між ДП «Добропілля-вугілля» та КП «Добро» Добропільської міської ради.

За результатами наради було надано доручення відповідальним ЦОВВ та ОВА провести аналіз та визначити потребу у вугільній продукції у межах регіонів та закладів відповідних галузей.

Також присутні дійшли висновку, що задля покращення реалізації вугілля Міненерго має розробити прогнозний паливно-енергетичний баланс з огляду на виклики воєнного стану.

Цей документ дозволить визначити систему показників, яка характеризує наявні паливно-енергетичні ресурси країни та їх використання протягом певного проміжку часу.

«Порушені питання потребують вирішення. Адже це необхідно для зміцнення економіки, зокрема прифронтових територій, забезпечення стабільної роботи вугледобувних підприємств, підтримки самих працівників шахт та місцевих громад», — наголосила Віцепрем’єрка.