burger

За останні 7 місяців близько 60 мільйонів гривень грошової допомоги отримали українці, які перемістилися з ТОТ або були евакуйовані із прифронтових територій

Опубліковано 6 Липня 2024 року, о 16:45

Таким став результат роботи гуманітарного проєкту, який реалізувався за ініціативи Мінреінтеграції за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та у співпраці з АТ «Укрпошта».

Проєкт передбачав виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 3600 гривень на людину. Її отримували українці, які виїжджали з тимчасово окупованих територій через пункти пропуску Колотилівка — Покровка та Мокрани — Доманове. Або евакуювалися із прифронтових населених пунктів евакуаційними маршрутами.

Проєкт виявився ефективним механізмом фінансової підтримки евакуйованого населення. Протягом терміну його дії (з 10 грудня 2023 року до 6 липня 2024 року) кошти отримали понад 16 тисяч людей на суму близько 60 мільйонів гривень.

Термін дії цього гуманітарного проєкту закінчується на початку липня поточного року.

Зазначимо, що вказана ініціатива стала вдалим прикладом співпраці Мінреінтеграції з МОМ, національним оператором зв’язку та обласними військовими адміністраціями для підтримки евакуйованого населення.