burger

У Харкові Ірина Верещук провела нараду щодо забезпечення гуманітарним скрапленим газом вразливих верств населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини

Опубліковано 9 Липня 2024 року, о 18:35

Нарада відбулася в межах робочого візиту Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук на Харківщину.

На нараді також були присутні заступник Міністра Мінреінтеграції Олексій Бруслик, очільник Директорату координації гуманітарного реагування Мінреінтеграції Вадим Швець, а також представники Міненерго, Харківської, Донецької, Сумської ОВА, оператори газорозподільних мереж та інші зацікавлені сторони.

Учасники обговорили експериментальний проєкт, який дозволить поставляти скраплений газ у балонах як гуманітарну допомогу для проходження зимового періоду вразливим категоріям населення прифронтових районів Харківської, Сумської та Донецької областей.

Цей проєкт курує Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Розробку відповідної постанови здійснює Міненергетики спільно з Мінреінтеграції й іншими зацікавленими міністерствами та відомствами.

Представник Міненергетики поінформував присутніх, що доопрацьований експериментальний проєкт проходить погодження із центральними органами виконавчої влади, після чого Міненергетики направить його на розгляд до Уряду.

Серед іншого, учасники обговорили алгоритм реалізації проєкту, проблемні питання, а також залучення до проєкту міжнародних партнерів.