burger

Через безпекову ситуацію в окремих населених пунктах Харківщини та Донеччини запровадили примусову евакуацію дітей

Опубліковано 10 Липня 2024 року, о 15:30

Рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Харківщина

Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 186 дітей з їхніми родинами із 38 населених пунктів Ізюмського, Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів Харківської області.

Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб.

Для здійснення евакуації з Харківщини розгорнуто збірні та приймальні пункти евакуації.

Охочі евакуюватися із прифронтових територій можуть цілодобово телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291.

Донеччина

Йдеться про населені пункти Лиманської та Іллінівської територіальних громад Краматорського району. Загалом звідти планується евакуювати 38 дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Під час наради Ірина Верещук висловила подяку всім, хто долучається до процесу евакуації дітей із небезпечних районів.

Нагадаємо, евакуація здійснюється безкоштовно.

Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.