burger

Україна арештувала іноземне судно, яке незаконно вивозило агропродукцію через тимчасово окупований Крим

Опубліковано 11 Липня 2024 року, о 14:16

В акваторії порту Рені на Одещині затримано іноземне вантажне судно. Вказане судно незаконно вивозило агропродукцію через порти тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє сайт Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що корабель під прапором Камеруну, порушуючи законодавство України та норми міжнародного морського права, у 2023 та 2024 роках двічі здійснював захід та вихід із закритого Україною порту в окупованому Севастополі.

Для приховування протиправної діяльності на судні вимикали автоматичну ідентифікаційну систему, що є грубим порушенням вимог безпеки мореплавства.

Наразі капітану судна, громадянину Азербайджану, повідомлено про підозру у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Стосовно судна вирішується питання щодо його передачі в управління АРМА.

Віцепрем’єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук висловила подяку українським силовим структурам за вжиті заходи стосовно правопорушників.

«Дякую нашим силовим відомствам за виконану роботу. Це хороший урок тим, хто думає, що може безкарно співпрацювати з окупантами. Всі порушення українських законів на ТОТ рано чи пізно тягнутимуть за собою покарання всіх причетних», — наголосила посадовиця.

Якщо вам відомо про випадки порушення українського законодавства на ТОТ, то можете повідомити про це на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548.