burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у ветеранському заході в Києві

Опубліковано 11 Липня 2024 року, о 13:07

На платформі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сьогодні відбувся круглий стіл на тему взаємодії держави та громад у реалізації ветеранської політики «Децентралізація на зв’язку: пріоритети ветеранських політик — алгоритми взаємодії держави та територіальних громад».

До дискусії долучилися керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода, народні депутати Анатолій Остапенко й Тарас Тарасенко, заступник Міністра у справах ветеранів Максим Кушнір, заступник Міністра соціальної політики Уляна Токарєва, перший заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Дубров, а також представники ОВА, органів місцевого самоврядування та інші.

Обговорювали план дій Уряду на 2024 рік в контексті нової ветеранської політики, яка включає реабілітацію, цифрові послуги, роботу, навчання, житло, реформу ВЛК.

«Як Уряд, ми маємо знаходити у громадах працюючі моделі ветеранської роботи та швидко масштабувати їх. Тобто громади запускають і втілюють те, що працює, а держава — масштабує», — зазначила Віцепрем’єрка.

«Контури інфраструктури ветеранської роботи на місцях вже є. Тепер ми маємо створити загальнодержавну інституційну рамку», — зауважила Ірина Верещук.

Нагадаємо, Ірина Верещук є головою Комісії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України з питань політики героїв та підтримки ЗСУ.