burger

Міжнародне гуманітарне право буде обовʼязковою частиною підготовки для військовослужбовців

Опубліковано 13 Липня 2024 року, о 11:12

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ухвалив рішення про впровадження вивчення військовослужбовцями норм міжнародного гуманітарного права як одного з пріоритетів. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

«В умовах триваючої збройної агресії російської федерації проти України та на виконання взятих нашою державою міжнародних зобов’язань, Головнокомандувач Збройних Сил України прийняв рішення про впровадження в курс підготовки для військовослужбовців обов’язкового блоку з вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів)», — йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних Сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності.

Слід зазначити, що на нещодавньому засіданні Міжвідомчої комісії з міжнародного гуманітарного права під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук було ухвалено рішення про впровадження МГП у навчальні програми закладів освіти, програми підготовки держслужбовців та військовослужбовців. До Комісії також входять представники Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони.