burger

Віцепрем’єрка Ірина Верещук відвідала центр для молоді ВПО у Запоріжжі

Опубліковано 16 Липня 2024 року, о 16:59

Молодіжний освітньо-комунікаційний простір «Піпл.юа» — це інноваційно-креативний простір для молоді з ТОТ. Заклад дає молодим переселенцям можливості для особистого розвитку, здобувати та покращувати навички, активно долучатися до суспільної діяльності.

Молодіжний центр був релокований із Мелітополя. Його відкриття стало можливим завдяки грантовому проєкту ГО «People.ua» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні, фінансової підтримки ЄС у межах проєкту «EU4Recovery» й підтримки Запорізької ОВА, а також Мелітопольської міської ради. Проєкт розвивався за особистої підтримки тодішнього мера Мелітополя Івана Федорова, який наразі обіймає посаду очільника Запорізької ОВА.

Основна діяльність центру спрямована на розвиток молодіжної політики, підтримку творчого потенціалу молоді, проведення освітніх тренінгів, семінарів, навчальних програм, організацію дозвілля, національно-патріотичних заходів та формування національної ідентичності у молоді.

У молодіжному центрі розташований центр української ідентичності, який популяризує українську культуру, мову та літературу, маючи понад 300 україномовних книг у вільному доступі.

На його базі також функціонує школа мистецтв, де молодь і діти можуть розвиватися творчо. Зокрема, навчатися сольного співу, гри на фортепіано, гітарі та інших музичних інструментах.

«Завдяки Запорізькій ОВА та особисто пану Івану ми маємо чудовий хаб для молоді з ТОТ. Це саме те, що треба», — зазначила Ірина Верещук.