burger

Маємо купувати українське вугілля у межах підготовки до опалювального сезону

Опубліковано 18 Липня 2024 року, о 19:14

Про це йшлося на нараді щодо реалізації вугільної продукції з державних вугледобувних підприємств під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

У засіданні взяли участь народні депутати, представники Мінреінтеграції, МОЗ, Мінінфраструктури, Міненерго, МОН, Мінекономіки, Міноборони, Мінфіну, Асоціації міст України, НКРЕКП, АТ «Укрзалізниця», Командування Сил логістики ЗСУ та обласних військових адміністрацій (ОВА).

Серед іншого, була озвучена пропозиція здійснювати централізовані закупівлі вугілля для соціально незахищених верств населення. Планується, що транспортування у територіальні громади буде відбуватися за участі ОВА.

За результатами наради ОВА та відповідальним відомствам було доручено опрацювати наявну потребу у вугіллі для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. Це, зокрема, стосується закладів освіти, соціальних мереж, дитячих садків та медичних закладів.

«Наразі перед нами стоїть завдання належним чином підготуватися до опалювального сезону. При цьому маємо закуповувати вугілля в українських держпідприємств», — наголосила Віцепрем’єрка.